Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε νοσοκομείο της Αθήνας σε ηλικία 62 ετών ο Σάββας Πετράκης, πρόεδρος επί σειρά ετών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατόκαμπου «Η βίγλα».
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου αφού υπήρξε ένας άνθρωπος που είχε αφιερώσει τη ζωή του στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου του. Καθηγητής μαθηματικών, μόλις είχε βγει στη σύνταξη, υπήρξε πρωτεργάτης της δημιουργίας της Πινακοθήκης Βιάννου, την οποία είχε εγκαινιάσει το 2008 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας.
Υπήρξε λάτρης των εικαστικών τεχνών και της κρητικής μουσικής, ήταν υπεύθυνος για διάφορες εκδόσεις,  ενώ είχε μεταφράσει έργα από τα γερμανικά στα ελληνικά.

Β. Κεγκέρογλου: Φτωχοτερη η τοπική κοινωνία της Βιάννου”
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, στο άκουσμα του χαμού του Σάββα Πετράκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Φτωχότερη είναι από προχθές η τοπική κοινωνία της Βιάννου, καθώς ο Σάββας Πετράκης δεν είναι πια μαζί μας. Ο Σάββας Πετράκης, ο πρωτεργάτης για την ίδρυση της Πινακοθήκης Βιάννου, αυτός που αγωνίστηκε για τον Πολιτισμό και την ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς της Βιάννου, δεν είναι πια μαζί μας. Ένας προικισμένος άνθρωπος, του οποίου ο τρόπος ζωής θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Φ. Παρασύρης: “Ο χαμός του αποτελεί σημαντική απώλεια για τον πολιτισμό της Κρήτης”
Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του Σάββα Πετράκη που είχε διατελέσει πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατόκαμπου «Η βίγλα», απευθύνει ο Βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παράσυρης προς τους οικείους του.
Ο χαμός του Σάββα Πετράκη «αποτελεί σημαντική απώλεια μόνο όχι μόνο για την Βιάννο αλλά για ολόκληρο τον Πολιτισμό της Κρήτης», δήλωσε ο κ. Παρασύρης, συμπληρώνοντας ότι «υπήρξε άνθρωπος της μόρφωσης, της ανάπτυξης και της πολιτισμικής δημιουργίας, το κενό του οποίου είναι άκρως δυσαναπλήρωτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου