ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Το
σήμα «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού
Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα
παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Σκοπός
της εσπερίδας ήταν να ενημερωθούν οι επαγγελματίες της μαζικής εστίασης του
νησιού, για την πιστοποίηση με το «Σήμα
Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας» της Περιφέρειας Κρήτης και τις επιχειρηματικές
ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την διαδικασία της πιστοποίησης.

Η
κ. Βρέντζου-Σκορδαλάκη αναφέρθηκε επίσης και σε άλλες σχετικές πρωτοβουλίες της
Περιφέρειας Κρήτης που έχουν να κάνουν με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, το καλάθι
Κρητικών προϊόντων, το αγροτικό portal κ.α. τονίζοντας ότι δεν είναι άπλες αναφορές,
αλλά ουσιαστικά στοιχεία ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά στον
πρωτογενή τομέα της Κρήτης, διασυνδέοντας τον, όπου απαιτείται, με τον Κρητικό
τουρισμό.

Στο
περιθώριο της εκδήλωσης, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες της Κρήτης, είχαν την
ευκαιρία να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για τη διαδικασία πιστοποίησης με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας».
Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί εκτός από επιχειρηματίες,
εκπρόσωποι δήμων, φορέων επισιτισμού και τουρισμού, ενώ στελέχη του
«Κρητικού Συμφώνου Ποιότητας» μίλησαν
για τις «Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας
Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης», καθώς επίσης για τα οφέλη της
πιστοποίησης και το πρόγραμμα προβολής από την Περιφέρεια Κρήτης.
Εξάλλου στην εκδήλωση-παρουσία και του
αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Ν. Καλογερή- βραβεύτηκε η πρώτη επιχείρηση εστίασης
στο νησί με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης». Πρόκειται για την επιχείρηση «Παραδοσιακό
Γαστρονομικό Κέντρο Κρητικής Διατροφής – ΝΤΟΥΝΙΑΣ» που λειτουργεί στην Δρακώνα
του Δήμου Κεραμιών, στα Χανιά, ιδιοκτησίας Στέλιου Τριλυράκη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου